Unboxing og On demand-
Uddannelsesoplevelser, der appellerer til nye generationer af studerende og lifelong learners
Særligt mundtlige konferenceoplæg og workshops i vores baggrundsmateriale låner to begreber fra den digitale verden til at beskrive særlige greb i uddannelsestilrettelæggelsen af micro-credentials: unboxing og on demand.
Begreberne indfanger på hver deres måde, hvordan den korte, afsluttende og typisk digitale karakter ved micro-credentials, potentielt vil appellere til nye generationer af studerende og lifelong learners, som er formet af den digitale kultur, de er omgivet af døgnet rundt.


Hvad er unboxing?
Fra spilverdenen genkendes den situation, at en gamer med succes har gennemført en bane eller løst en opgave og derefter indkasserer belønningen i form af stjerner, der lyser op på skærmen. Det kan også være, at spillet åbner for nye baner og nye muligheder. Samtidig svømmer YouTube over af videoer med Youtubere, der begejstret åbner gaver og afslører indholdet for deres subscribers.
At åbne noget i den digitale verden kaldes for unboxing. Begrebet er dels forbundet med en oplevelse af succes, og dels med at der er kort imellem oplevelsen af at deltage i en aktivitet og at modtage en belønning for deltagelsen. I vores baggrundsmateriale sammenlignes unboxing i den digitale verden med, at deltagelse i og opnåelse af en micro-credential giver den samme oplevelse af at åbne for en ny kompetence og dermed for nye muligheder på arbejdsmarkedet. Qua den korte karakter ved micro-credentials vil deltageren nemlig opleve at blive belønnet efter et relativt kortvarigt møde med videregående uddannelse.

Læs om unboxing
Læs om
on demand
Hvad er on demand?
De nye generationer af studerende og lifelong learners er vokset op i et on demand-samfund med konstant adgang til internettet, streamingtjenester og SoMe. Det får også betydning for, hvordan og hvornår de vil uddanne sig. Det afspejler sig i vores baggrundsmateriale, der peger på, at micro-credentials’ digitale format kan give undervisningen en just for me-kvalitet, når den enkelte deltager frit kan vælge fx tidspunkt, lokalitet og tempo for læringen.